Πληροφορίες

Λίγα λόγια για την τοξοβολία

Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2014 με σκοπό την διάδοση του ολυμπιακού αθλήματος της τοξοβολίας στην πόλη της Κοζάνης και την γύρω περιοχή.

Η Τοξοβολία λοιπόν, είναι η δεξιότητα / πρακτική της χρήσης ενός τόξου για την εκτόξευση βελών. Ιστορικά η τοξοβολία εμφανίζεται στην ύστερη Παλαιολιθική εποχή. Η Τοξοβολία είναι ένα από τα ολυμπιακά αθλήματα. Υπάρχουν δύο κατηγορίες τόξων, τα ολυμπιακά και τα σύνθετα τόξα.Επίσης υπάρχουν και τα παραδοσιακά τα οποία έχουν δική τους κατηγορία. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες λαμβάνουν μέρος μόνο οι αθλητές που αγωνίζονται με ολυμπιακό τόξο. Ο κάθε αθλητής εντάσσεται σε μια κατηγορία ανάλογα με την ηλικία του. Η απόσταση στην οποία διαγωνίζονται οι αθλητές αλλάζει ανάλογα με το είδος του αγώνα και την κατηγορία στην οποία εντάσσεται ο κάθε αθλητής. Για παράδειγμα, στους ολυμπιακούς αγώνες η επίσημη απόσταση είναι τα εβδομήντα μέτρα. Οι επίσημες αποστάσεις για τους αγώνες ανοιχτού χώρου είναι 70m – 30m. Για τους αγώνες κλειστού χώρου είναι 18m. Ο στόχος στον οποίο καρφώνεται το βέλος αποτελείται από δέκα κύκλους, πέντε διαφορετικών χρωμάτων (κίτρινο,κόκκινο,μπλε,μαύρο,άσπρο) από μέσα προς τα έξω. Κάθε κύκλος αντιπροσωπεύει και ένα αριθμό βαθμών από το 1-10.

Αν θέλετε να μας ακολουθήσετε σε αυτό μας το ταξίδι μπορείτε να εγγραφείτε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

Πως μπορείς να γινεις τοξοτησ/τρια

1

Έρχεσαι μια Τετάρτη την ώρα της προπόνησης για να δοκιμάσει να δεις αν σου αρέσει η τοξοβολία.

2

Κάνεις εγγραφή αφού κατεβάσεις και συμπληρώσεις τα παρακάτω έγγραφα.

 

3

Οικονομικές υποχρεώσεις.

Με την κατάθεση των εγγράφων πληρώνεις και την εγγραφή που είναι 20 ευρώ εφάπαξ.

Η συνδρομή του συλλόγου είναι 15 ευρώ για 10 μήνες το χρόνο, δηλαδή συνολική ετήσια συνδρομή 150 ευρώ.

Αν από μια οικογένεια συμμετέχουν 2 άτομα στο σύλλογο τότε η συνδρομή διαμορφώνετε στα 25 ευρώ ανά μήνα. Από 3 άτομα και πάνω από την ίδια οικογένεια είναι 25 ευρώ +5 για κάθε μέλος. Δηλαδή για 3 μέλη 30 ευρώ, 4 μέλη 35 ευρώ κτλ.

Για την συμμετοχή σου στους αγώνες θα πρέπει να εγγραφείς στην Ελληνική Ομοσπονδία Τοξοβολίας με κόστος 15 ευρώ το χρόνο.

4

Ξεκινάς τις προπονήσεις.

Έρχεσαι 2 φορές την εβδομάδα στα τμήματα αρχαρίων και κάνεις προπόνηση με τα τόξα του συλλόγου.

Σύντομα θα χρειαστεί να αγοράσεις το δικό σου τόξο για να το ρυθμίσεις σύμφωνα με τις προδιαγραφές σου.

Κάπου εκεί το ταξίδι ξεκινάει και περιλαμβάνει, προπόνηση προπόνηση προπόνηση και εκδρομές για την συμμετοχή στους αγώνες.